Det heter at bare arbeid og ingen lek gjør livet kjedelig, og mennesker trenger vanligvis avkobling og forandring i hverdagen for å trives. For femti og seksti år siden var det ikke mye barn kunne gjøre hjemme når det var fritid, derfor gikk de for det meste ut og lekte når de skulle ha det gøy. Etter at sosiale medier og smarttelefonene har gjort sitt inntog, holder barn seg i stor grad inne når det er fritid, siden det er så mange underholdningsmuligheter inne i huset.

Det gjelder for voksne også, og noen voksne synes det er stor underholdning å spille på nye casino. Det kan gjøres både online og offline, og til og med på mobilen slik at du kan gjøre det uansett hvor du befinner deg. Smarttelefonen er et utrolig nyttig verktøy, og av den grunn er det mange som tilbringer mange timer med den hver eneste dag, også de som bruker den til å gamble med ordentlige penger.

Det er skadelig for hele familien hvis én av dem blir spilleavhengig, spesielt når det er de voksne. Barn trenger foreldrenes oppmerksomhet døgnet rundt, men når oppmerksomheten deres er et annet sted, vil barn søke råd og nærhet andre steder. Dette fører til gnisninger i familien, og ofte blir mange penger sløst bort ved å spille pengespill online.

Oppbyggende fritidsaktiviteter for hele familien kan gjøre familiebåndene tettere

Puslespill kan være veldig bra for de som sliter med stress, da man blir tvunget til å roe seg ned for å finne de rette bitene. Hele familien kan være med på å legge det, og det vil virke positivt inn på stemningen i huset. Bøker er en sunnere fritidssyssel enn videospill, og det er i tillegg mye mer kunnskap å hente fra bøker. Det finnes også ting du kan gjøre innendørs på fritiden uten noe som helst hjelp av elektrisitet og gadgets, for eksempel:

  • spill et instrument
  • legge et puslespill
  • lese bøker

Det tar tid og tålmodighet å lære seg å spille godt på et instrument, men selv de største kløpperne har også vært nybegynnere en gang. Det gir stor tilfredshet å kunne spille en av favorittlåtene sine på egen hånd, og det er sunt for hjernen og den psykiske helsen å drive med musikk.