I en verden som er i stadig forandring vil det alltid åpnes nye dører, samtidig som andre lukkes. Dette gjelder selvfølgelig også i arbeidslivet. Teknologiske fremskritt har gjort blant andre heismenn og telefondamer overflødige, og ingen av oss aspirerer til å bli melkemann.

Men selv i dag har vi en del yrker en bør tenke seg om før en bestemmer seg for å bli. Grunnet digitalpostens inntog, er postvesenet neppe noe som står seg til de yngste av oss når pensjonsalder. Skreddere og skomakere blir det også mindre av, siden så mye av kles- og skoproduksjon foregår i asiatiske land. Spar penger –la oss heller se på noen yrker som kommer til å være relevante i fremtiden.

Digitale yrker

Det kommer vel ikke som noe sjokk at det finnes gode muligheter her. IT-konsulenter og dataingeniører har det blitt større og større behov for de senere årene, og det ventes ikke at dette skal avta. Dessuten blir også ansvarsområdene deres større jo mer den digitale verden utvider seg. Innenfor det digitale finner vi dessuten programmerere og applikasjonsutviklere som nå virkelig har en arena å florere på.

Helsefag

Det spås at behovet for helsefagarbeidere i fremtiden kommer til å øke enda mer, til tross for at behovet er rimelig stort fra før av. Dette er fordi at vi lever lengre og derfor kommer til å ha flere eldre å ta oss av. De som ønsker seg en yrkesvei hvor de får muligheten til å jobbe med mennesker i et yrke hvor det finnes gode jobbmuligheter, bør absolutt vurdere noe innen helsefag. På grunn av etterspørselen jobbes det nå dessuten for å gjøre helsefagyrkene mer lukrative gjennom arbeidsmiljøloven.

Arbeid med barn

Blant yrkene som det mest sannsynlig vil være størst behov for i årene fremover, finner vi barnehage- og grunnskolelærere. Her vil folk med fagbrev bli etterspurt. Tar man en utdanning som barnehagelærer vil det være mange veier å gå, og studiet er mulig å ta på fritiden uten at det må gå utover annen jobb eller skolegang. Mange tar fagbrev og fullfører utdanning uten at de får noe behov for å ta seg fri.