Godt arbeidsmiljø er viktig for å gjøre arbeidstiden effektiv. Når det er mange som jobber på samme sted, er det blant annet viktig at hver enkelt person får ro til å konsentrere seg. Dette kan fås til ved å skape skiller mellom skrivebord, for eksempel ved hjelp av møbler. Gode møbler er også viktig – ikke minst gode stoler og skrivebord. Ergonomi bør være i fokus, for å unngå belastningsskader og stive muskler.

Woman working on a computer at the office and is suffering form lower back painGode møbler

Det er ofte ganske enkle grep som skal til for å forbedre et kontorlandskap og gjøre arbeidsdagen triveligere og mer effektiv for alle. God sittestilling er noe av det aller viktigste, og det er viktig at møblene kan tilpasses de ansatte. Det er jo ikke alle som er like høye, så velg stoler og skrivebord som kan justeres i høyden.

Hyller er også en viktig innredningsdetalj. Gode hyller forhindrer at ting blir liggende og flyter på skrivebordet, og gjør at det er lett tilgang til alt. Velg gjerne hyller med åpen rygg, slik at de kan brukes fra begge sider. Da kan hyllene også fungere som skille mellom to skrivebord.

Mulighet til konsentrasjon

Dersom kontorlandskapet er åpent, er det ekstra viktig med skjerming når folk trenger ro til å konsentrere seg. Uro og bråk kan gjøre arbeidstiden mindre effektiv, og etter hver forstyrrelse kan det ta mange minutter å få tilbake konsentrasjonen og fokuset. Legg derfor til rette for rolige soner hvor det er stille. Stillhet er ofte veldig viktig for å jobbe effektivt og fokusert. Dette problemet er selvsagt ikke like stort dersom alle har eget kontor der de kan stenge dørene og få stillhet på den måten.

Gjør de viktigste grepene først

De ansatte kan ha mange ønsker for å få en god arbeidsplass, men start med de viktigste tingene som allerede er nevnt over:

  • Gode møbler som sikrer god sittestilling
  • Ro, slik at det er mulig å konsentrere seg
  • Et oversiktlig og ryddig miljø der det er lett tilgang til alt folk trenger

Deretter kan du skape litt mer trivsel gjennom å dekorere med grønne planter, fine interiørdetaljer og bilder på veggene.