I en verden full av teknologi, billigbutikker, dill-dall og ”Black Friday” kan det fort bli vanskelig å bestemme seg for hva man skal kjøpe i gave. Gaver er i utgangspunktet personlige, men avhenger av hvilket forhold man har til personen man ønsker å gi noe til.

Den største utfordringen er å finne ut hva ”personlig” i et forbrukersamfunn er. Butikker og nettbutikker pøser ut med rabatter og oppgraderte versjoner av produkter hver dag, og særlig butikker som www.getpersonal.no har et godt utvalg. Hva skal man så kjøpe til noen man føler noe for når det er så mange tilbud?

Gi noe personlig

gaveHvis man tar utgangspunkt i følelser kan man bruke gaven som en måte å uttrykke seg selv på. En naturlig plass å begynne er å tenke på hva personen liker, og hva han/hun interesserer seg for. Det å lytte er en god gave i seg selv. Hvis du vet mye om gavemottakeren og hva de liker vil det være enklere å finne en unik og ektefølt gave. Det vil vise at du legger merke til detaljer og interesserer deg for vedkommende, samtidig som det er en minneverdig og personlig gave.

Interiør, klær, sjokolader, bøker og skjønnhetsprodukter er vanlige ting å gi i gave. Hvis nøkkelordet er personlig kan vi med en gang se bort ifra disse eksemplene. Vanlige og populære forbrukervarer vil sannsynligvis ikke gi en personlig opplevelse. Overraskelseelementet ligger høyt på lista. Spenningen man får av å ikke klare å finne ut hva gaven er før den er pakket opp, skaper en minneverdig opplevelse. Isteden, for å sette en spennende vri på det, kan du personliggjøre en populær forbrukervare ved å inngravere noe internt.

Gi en gave som skaper minner

Hva mer kan gjøre en gave personlig? Perfekte eksempler på en genuin og minneverdig gave til noen man liker er å gi dem en opplevelse. Minner sitter sterkere enn sedler. Ta utgangspunkt i gavemottakerens interesser og vis at du har lyttet til dem. Arrangementer og reiser vil passe godt som en personlig gave. Likevel trenger ikke en gave å være dyr for å være personlig.

At det kommer fra ”deg” er det viktigste. Du kan være kreativ med det du har rundt deg, og skape noe helt unikt for bare deg og gavemottakeren. Kjør til en plass dere aldri har vært, forlat huset og utnytt omgivelsene rundt deg. Du kan gi deg selv i gave.