Noen har måttet lære på den harde måten at kvalitet lønner seg i det lange løp, fordi de ikke ser ting i perspektiv. Verktøy for eksempel, varierer veldig i kvalitet, og billig verktøy vil nesten alltid ødelegges fortere dersom det blir utsatt for intens bruk.

Det gjelder altså å forstå at man må investere litt i begynnelsen, siden det vil det lønne seg i det lange løp. Det samme gjelder også for kontorinnredning. Arbeiderne i et kontorlandskap vil jobbe bedre når det er trivsel på arbeidsplassen, og trivsel kommer ikke bare av at det er god kjemi mellom kollegene. Det må også være gode fysiske arbeidsforhold, og da er det mange faktorer som kommer inn i bildet.

Det lønner seg å investere i et godt fysisk arbeidsmiljø

Alle som jobber i et kontorlandskap skal ha en god stol de kan sitte på, og da gjelder det selvfølgelig å ha komfortable kvalitetsstoler tilgjengelig. Setet på en kontorstol bør kunne justeres i høyden, og ryggen må også kunne reguleres. En dynamisk og variert sittestilling er det viktigste av alt, og nå har mange kontorlandskap også pulter som kan justeres opp og ned etter behov.

Kontoret er stedet mange av oss tilbringer halvparten av vår våkne tid – NRK

Det å stå ved kontorpulten kan være godt for ryggen noen ganger, spesielt hvis man står på en balanseball som gjør at du alltid med være i bevegelse med beina. Gode lysforhold er også viktig, siden slitne øyne gjør det veldig vanskelig å fokusere. Belysningen i et kontorlandskap bør være slik at det er lett å holde seg våken, og det kan være smart med et rom hvor for man kan koble av med for eksempel bordtennis eller dart i pausene.